dinsdag 3 mei 2016

Toekomstige mama's en papa's


Dag mama en papa,

 

Naar aanleiding van de geboorte van de kleine Maéli werkten we de voorbije weken rond de baby. De voorbije week waren we dan ook mini-mama’s en papa’s.

 



De eerste dag brachten we allemaal een foto mee van toen we zelf baby waren. Het was gek om te zien en heel veel zonnen herkenden zichzelf niet op de foto...waren ze ooit echt zo klein geweest? Ook juf bracht haar babyfoto mee wat zorgde voor heel wat hilariteit onder de kinderen.

We keken met z’n allen naar een echo waarin de gynaecoloog uitleg gaf over het kleine baby’tje in wording. We hoorden het hartje kloppen, zagen het baby’tje bewegen en konden raden of het een jongetje of een meisje zou worden.

 

We leerden ook met z’n allen een wiegelied dat we vanaf nu kunnen zingen voor kleine broer, zus, neef of nichtje. We luisterden met een stralend zonnetje als afsluiter van de dag naar verhalen over de baby en keken naar een aflevering van het ‘Zandkasteel aan zee’

We leerden hoe we een baby best kunnen wassen, aankleden, een verse pamper aandoen en deden zelf verschillende zwangerschapsoefeningen...

 

Als afsluiter van de eerste week maakten we met z’n allen fruitpap...we maakten een reuze grote pot en die werd tot de laatste druppel uitgelepeld.

 

In de verschillende hoeken konden we aan de slag met baby’s en alles wat ze nodig hebben.

-          Er was een hoek waar we papflessen moesten vullen rekening houden met de juiste hoeveelheid. De hoeveelheid melk (water) konden we aflezen op een kaart.

-          Er was een verzorgingshoek voor de baby’s. Daar lag een verzorgingskussen, verschillende zalfjes, zeepjes,...en natuurlijk badjes met echt water in...de baby’s ruiken overheerlijk na al hun wasbeurten.

-          In de spelletjeshoek konden we een memorie of domino spelen.

-          Natuurlijk was er ook een taalhoek waarin we woordjes na konden leggen en was er een wiskundehoek waar we een matrix moesten vervolledigen, mensen konden ordenen van oud naar jong of omgekeerd en waren er knijpkaarten.

-          In de materniteitshoek hadden we vier baby’s die pasgeboren waren. Zoals echte dokters en verpleegsters gingen we aan de slag om de baby’s te wegen, te meten, te kijken naar hun stapreflex,...

Alles werd nauwkeurig neergeschreven op een kaart en bij de baby’s geplaatst. Daarnaast werden heel wat baby’s geboren met een gebroken been of arm,...gelukkig werden ze één voor één met de beste zorgen omringd en verzorgd.

-          In de boekenhoek konden we in allerlei boeken kijken rond de geboorte.

 

Natuurlijk werd er ook geknutseld. Eerst werkten we alles voor Moederdag af. Zo maakten we een mooie verrassing en een sprekende kaart.

Daarna konden we aan de slag rond het thema van de baby. We schilderden onze mama met ons als baby in de boek, maakten of schilderden een wiegje en gingen natuurlijk ook aan de slag met de contractwerkjes.

 

Tot grote vreugde van heel wat zonnen werden er nieuwe puzzeldiploma’s uitgedeeld. Het wordt weer spannend.

 

Vele babygroetjes

De zonnen en juf Nathalie

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten